Rata de infectare în Bucureşti depăşeşte 3 la mie. Capitala intră în scenariul roşu

Rata de infectare este, miercuri, de 3,3 la mie, astfel că şi Capitala intră în scenariul roşu, alături de judeţele Timiş, Satu Mare şi Ilfov. Evenimentele se vor desfăşura cu certificat verde.

14215 afișări
Imaginea articolului Rata de infectare în Bucureşti depăşeşte 3 la mie. Capitala intră în scenariul roşu

Rata de infectare în Bucureşti depăşeşte 3 la mie. Capitala intră în scenariul roşu - 2 -

Prefectul Capitalei, Antonela Ghiţă, a transmis, miercuri, că rata de infectare în Bucureşti este de 3,3 la mia de locuitori.

Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunţi şi la activităţi în spaţii închise în localităţile în care rata de infectare este cuprinsă între 3 şi 6 persoane la mia de locuitori.

În judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activităţile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane: vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore şi care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

Judeţele Ilfov, Satul Mare şi Timiş sunt şi ele în scenariul roşu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici