Răzvan Cherecheş avertizează: O treime dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 nu dezvoltă anticorpi

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheş, susţine că, probabil, peste o treime din persoanele care au avut COVID-19 nu dezvoltă anticorpi şi rămân vulnerabile în timpul pandemiei.

989 afișări
Imaginea articolului Răzvan Cherecheş avertizează: O treime dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 nu dezvoltă anticorpi

Răzvan Cherecheş avertizează: O treime dintre persoanele care au trecut prin COVID-19 nu dezvoltă anticorpi

Cei mai afectaţi par să fie tinerii, avertizează specialistul Răzvan Cherecheş. El arată că aproximativ 36% dintre persoanele care au trecut prin boală nu dezvoltă anticorpi şi se pot reinfecta.

„Este o probabilitate mare ca aproximativ 36% din cei care au trecut prin infecţia COVID (în mod natural) să nu dezvolte anticorpi - rămân vulnerabili la re-infecţie. Se pare că cei care nu dezvoltă anticorpi tind să fie mai tineri. Exact populaţia activă social”, avertizează Răzvan Cherecheş.

Ca urmare, vaccinarea reprezintă o soluţie mai bună decât imunizarea dobândită natural.

Chiar dacă aţi trecut prin infecţie deja, acest lucru nu garantează protecţia”, este concluzia lui Cherecheş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici