RECORD NEGATIV. O nouă ţară a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. Peste 50.000 de cazuri în 24 de ore

  • Brazilia a trecut de 1 milion de cazuri de coronavirus şi are aproape 50.000 de decese, potrivit datelor publicate de Ministerului Sănătăţii.
  • Ţara este a doua din lume care trece acest prag după SUA, relatează Reuters.
  • Ministerul Sănătăţii a declarat că totalul este situat acum la 1.032,913, cu peste 50.000 de noi cazuri de infectare în 24 de ore.
5255 afișări
Imaginea articolului RECORD NEGATIV. O nouă ţară a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. Peste 50.000 de cazuri în 24 de ore

RECORD NEGATIV. O nouă ţară a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de coronavirus. Peste 50.000 de cazuri în 24 de ore

Cifra foarte mare de aproximativ 55.000 de cazuri raportate în 24 de ore vine conform autorităţilor şi după o serie de corectări, după ce zilele trecute se raportaseră mai puţine cazuri.

Specialiştii consideră că numărul real de cazuri din Brazilia ar putea fi de până la şapte ori mai mare decât statisticile oficiale. Universitatea Johns Hopkins spune că Brazilia efectuează în medie 14 teste la 100.000 de persoane în fiecare zi, iar specialiştii în sănătate spun că numărul este de până la 20 de ori mai mic decât cel necesar, potrivit NBC News.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro subestimează în continuare riscurile virusului după aproape 50.000 de decese cauzate de COVID-19 în trei luni, afirmând că impactul măsurilor de izolare socială asupra economiei ar putea fi mai grave decât boala în sine.

Datele oficiale arată o tendinţă descendentă a virusului în nordul Braziliei, incluzând regiunea Amazon, un platou în cazuri şi decese în cele mai mari oraşe ale ţării de lângă coasta Atlanticului, dar o curbă în creştere în sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici