Recviem de Mozart în aer liber la Iaşi, în memoria victimelor COVID.Beatrice Rancea: "Pandemia a întristat multe suflete "

  • Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19
  • Spectacolul a avut loc în aer liber, în curtea Catedralei Catolice din Iaşi
  • La eveniment au fost invitate şi cadre medicale
292 afișări

Ţi-ar plăcea să asculţi muzică clasică sub cerul liber? Aseară, curtea Catedralei Catolice din Iaşi a fost scena unui spectacol emoţionant. Artiştii Operei Naţionale Române au interpretat Recviem, de Wolfgang Amadeus Mozart, în memoria victimelor COVID-19. Este cântecul de lebădă al lui Mozart, compus în 1791, cu doar câteva luni înainte să moară şi pe care nu a reuşit să-l termine. Artiştii s-au pregătit pentru acest moment timp de o lună şi toate repetiţiile au avut loc în aer liber.

Locurile la spectacol au fost limitate din cauza restricţiilor, iar biletele s-au vândut repede. Publicul a purtat mască şi s-a respectat distanţarea fizică. La eveniment au fost invitate şi cadre medicale.

Beatrice Rancea, manager Opera Naţională Română Iaşi: Din păcate această pandemie a adus multă suferinţă, a întristat multe suflete. Dedicăm acest spectacol şi cadrelor medicale şi celor care s-au implicat în lupta cu pandemia. 

Manuel Giugulă, dirijor cor: Este un recital cu puternică încărcătură emoţională. Pentru noi înseamnă, sper, un nou început. Am avut prieteni care s-au îmbolnăvit, din fericire nu au plecat dintre noi. 

Aurelian Corneliu Moraru, Colonel medic Spitalul Militar Iaşi: Nu am găsit atâta solidaritate umană în ultimii ani cât am putut să găsesc în aceste luni, în care dorinţa de a trăi a tuturor celor afectaţi de virus era incalculabilă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici