Restricţii în Cluj-Napoca, începând de vineri. Incidenţa a sărit de 2 la mie

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a adoptat joi o hotărâre care prevede impunerea unor restricţii în Cluj-Napoca, unde incidenţa Covid a depăşit 2 la mia de locuitori.

31092 afișări
Imaginea articolului Restricţii în Cluj-Napoca, începând de vineri. Incidenţa a sărit de 2 la mie

Restricţii în Cluj-Napoca, începând de vineri. Incidenţa a sărit de 2 la mie

Potrivit autorităţilor, incidenţa în Cluj-Napoca este joi de 2,15‰, în comuna Floreşti de 2.21‰ şi în comuna Săvădisla de 2.67‰. Astfel, CJSU a impus restricţii pentru o perioadă de 14 zile, începând de vineri.

Astfel, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 05:00-02:00”, a mai transmis Prefectura Cluj.

CJSU Cluj a dispus restricţii începând de vineri şi în comuna Sănduleşti, unde incidenţa Covid a ajuns la 3.19‰. Aici, sunt interzise activitatea cu publicul a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor, a fimelor de jocuri de noroc, dar şi evenimentele private.

De asemenea, restricţii privind circulaţia persoanelor au fost luate în comuna Ploscoş, unde incidenţa a ajuns la 6,43‰, şi în comuna Cătina, unde incidenţa este de 7,78‰.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici