România are un nou obiectiv: 90% din populaţia generală vaccinată

Secretarul de stat la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, anunţă că România îşi propune să vaccineze peste 90% din populaţia generală cu vârsta peste 12 ani în 2023.

3789 afișări
Imaginea articolului România are un nou obiectiv: 90% din populaţia generală vaccinată

România are un nou obiectiv: 90% din populaţia generală vaccinată

Andrei Baciu a anunţat marţi care sunt obiectivele pe care şi le-a stabilit Guvernul pentru anii 2022 şi 2023 în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID.

Pe lângă obiectivul general care înseamnă continuarea vaccinării populaţiei în condiţii de siguranţă, autorităţile anunţă obiective specifice pe perioade de timp.

Astfel, în 2022, obiectivul este acoperirea vaccinală în proporţie de 20% pentru copiii mai mici de 12 ani şi în în proporţie de 70% pentru populaţia generală în vârstă de 12 ani şi mai mult.

În 2023 obiectivul este vaccinarea a cel puţin 90% din populaţia generală cu vârsta peste 12 ani.

Obiectivele privind vaccinarea în următorii doi ani au fost stabilite de Comitetul naţional de vaccinologie şi vor fi impuse printr-o hotărâre de Guvern.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici