România: Începe distribuirea primelor doze de vaccin AstraZeneca. Cum arată împărţirea pe regiuni

  • Primele doze de vaccin AstraZeneca sunt distribuite duminică în ţară, a informat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV).
  • Potrivit CNCAV, prima tranşă de vaccinuri de la AstraZeneca a ajuns duminică dimineaţa la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino".
4182 afișări
Imaginea articolului România: Începe distribuirea primelor doze de vaccin AstraZeneca. Cum arată împărţirea pe regiuni

Primele doze de vaccin AstraZeneca, distribuite duminică în ţară

În cursul zilei de duminică, cele 81.000 de doze de vaccin vor fi distribuite către centrele regionale din Cluj, Craiova, Iaşi şi Timişoara.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat cu autospecialele Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de +2 - +8 grade Celsius.

23.400 de doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Cluj, 15.300 la Craiova, 25.200 la Iaşi şi 17.100 de doze la Centrul Regional de Depozitare Timişoara.

CNCAV precizează că vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici