S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă a restricţiilor DOCUMENT

  • Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit, în şedinţă extraordinară, pentru a adopta noi măsuri după ce Bucureştiul a avut două zile consecutiv o incedenţă de peste 3 cazuri la mie.
  • Capitala se află în scenariul roşu cu o incidenţă la mie de 3,12.
  • Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat măsurile adoptate: se închid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele, cluburile din acestă noapte.
  • Restricţiile se aplică de luni, 8 martie, ora 00.00, şi durează 14 zile
14627 afișări
Imaginea articolului S-a decis: Restaurantele, teatrele, sălile de jocuri din Capitală se închid la interior. Lista completă a restricţiilor DOCUMENT

Bucureştiul în scenariul roşu. Ce restricţii se impun. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte în şedinţă extraordinară la ora 9:00

UPDATE Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat măsurile adoptate: se închid restaurantele la interior, teatrele, cinematografele, sălile de jocuri de noroc, cafenelele, cluburile din acestă noapte.

În unităţile de învăţământ activitateaa se desfăşoară cu prezentţă fiziciă pentru preşcolari şi elevii din învăţământul primar. Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie până la jumătate din numdăul total de elevi înmatriculaţi.

Este permisă prezenţa fizică în cazul simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, la evaluările naţionale şi în caul orelor remediale.

Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, in interiorul clădirilor, precum şi in interiorul altor spaţii publice inchise, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, cu exceplia deservirii persoanelor cazate. Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exterior, în aer liber. Trrebuie asigurate o distanţă de minim 2 metri între mese şi participarea a cel mult 6 persoane la o masă.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi din domeniul jocurilor de noroc, cu exceplia LOTO.

Este interzisă activitatea în coinematografe, teatre, săli de concerte, inclusiv drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Este obligatorie purtarea măştii de protecţie.

Hotararea CMBSU Nr 8 Din 07.03.2021 (2) by Mediafax.ro on Scribd

Incidenţa a urcat la 3.12 la mie sâmbătă după ce în Capitală au fost înregistrate 906 cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc.

În cazul şcolilor după o decizie comună a Ministerului Educaţiei şi cel al Sănătăţii elevii din anii terminali vor merge la şcoală în anumite condiţii.

Un ordin comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii, emis sâmbătă, modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor sau instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, scenariul de funcţionare a unităţii sau instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar sau universitar se va actualiza săptămânal, cu referinţă la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepţia depăşirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.

Ordinul comun semnat sâmbătă, 6 martie, prevede:

  • În situaţia în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezenţă fizică în unitatea de învăţământ pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, precum şi pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a , a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale.
  • La nivelul localităţilor unde este instituită măsura carantinei zonale, nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.
  • Este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali, a evaluărilor naţionale, precum şi a orelor remediale pentru toate clasele.
  • Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învăţământul vocaţional este obligatorie purtarea măştii de protecţie, cu excepţia orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spaţii individuale pentru exersare.
  • Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum şi în timpul tuturor orelor de educaţie fizică desfăşurate în spaţii exterioare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici