Scutea despre dosarele pe COVID-19: Dispoziţiile,cu o condiţie: să avem ca urmare răspândirea bolii

  • Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a spus că în privinţa dosarelor penale deschise pe numele celor care nu au respectat regulile privind coronavirusul trebuie să fie atenţi la o condiţie
  • Prevederile legale sunt aplicate dacă zădărnicirea combaterii bolilor a avut drept rezultat răspândirea bolii
  • Gabriela Scutea anunţă că procurorii ţin legătura cu Ministerul Sănătăţii
1495 afișări
Imaginea articolului Scutea despre dosarele pe COVID-19: Dispoziţiile,cu o condiţie: să avem ca urmare răspândirea bolii

Scutea despre dosarele pe COVID-19: Dispoziţiile,cu o condiţie: să avem ca urmare răspândirea bolii

Procurorul general al României, Gabriela Scutea, a spus, miercuri, despre dosarele penale deschise pe numele celor care nu au respectat regulile privind coronavirusul, că trebuie să existe condiţia de a avea ca urmare răspândirea bolii.

Procurorul general Gabriela Scutea a explicat că aplicarea legii pentru cei care nu respectă normele de prevenire a coronavirusului trebuie să respecte o regulă importantă, de a avea ca urmare răspândirea bolii.

„Dispoziţiile legale privind zădărnicirea combaterii bolilor au o condiţie: dacă aceasta a avut ca urmare răspândirea bolii. Discutând în plan social, e evident că nu ne dorim să se producă rezultatul, însă noi ne dorim să rămânem în legătură cu organele administraţiei din domeniul Ministerului Sănătăţii astfel încât să asigurăm valorificarea penală, dacă va fi cazul~, a spus Scutea.

Procurorii au deschis două dosare penale, în cursul zilei de marţi, privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Patru persoane din Neamţ şi Sălaj sunt cercetate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici