Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator / Oamenii se tem de criza economică

  • Sondaj Avangarde: 82% sunt îngrijoraţi de direcţia în care merge ţara
  • Sondaj Avangarde: Principalii vinovaţi pentru lipsa de prevenţie- Guvern, Diaspora, oamenii din ţară
  • Sondaj Avangarde: 52% sunt de părere că noul coronavirus a fost creat în laborator
  • Sondaj Avangarde: 49% sunt foarte speriaţi că se vor infecta cu COVID-19, iar 45% de criza economică ce se pare că va urma
2008 afișări
Imaginea articolului Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator / Oamenii se tem de criza economică

Sondaj Avangarde: 52% cred că COVID-19 a fost creat în laborator / Oamenii se tem de criza economică

La întrebarea “Dumneavoastră personal sunteţi mai degrabă îngrijorat sau nu de direcţia în care se îndreaptă ţara?”, 82% dintre cei intervievaţi au răspuns “da”. Cu privire la modul în care au acţionat autorităţile pentru a proteja cetăţenii, 45% s-au arătat nemulţumiţi.

“Cine credeţi că este principalul vinovat pentru lipsa de prevenţie?” a fost următoarea întrebare, iar răspunsurile au arătat următoarele:
Decidenţii politici din Guvern- 40%
Românii veniţi din Diaspora- 20%
Cetăţenii- 18%
Preşedintele-4%
Experţii din domeniul medical- 4%
Nu pot aprecia-14%

Chestionaţi dacă sunt de părere că virusul a apărut prin transferul de la animale la om sau a fost creat în laborator, 52% sunt de părere că noul coronavirus a fost creat în laborator şi doar 14% cred în transferul de la animal la om.

“Dumneavoastră personal credeţi că Uniunea Europeană putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului în Europa?” -74% cred că Da, în timp ce 18% au răspuns negativ.

Totodată, 46% dintre cei intervievaţi nu sunt mulţumiţi de ajutorul acordat de Uniunea Europeană României pentru eradicarea virusului.

Legat de viitorul Uniunii Europene, 38% cred că UE va rămâne în aceeaşi alcătuire şi după ce pandemia va fi eradicată, în timp ce 24% sunt pesimişti legat de modul în care va arăta UE.
“În opinia dumneavoastră care este ţara de la care aşteptaţi ajutor în vederea eradicării pandemiei din România?”, a fost următoarea întrebare.

Răspunsurile:
China- 22%
UE-14%
SUA-10%
Germania-6%
Să ne ajutăm singuri-17%

49% sunt foarte speriaţi că se vor infecta cu COVID-19, iar 45% de criza economică ce se pare că va urma. Şapte procente nu au răspuns la îmtrebare.

Chestionaţi dacă au încredere în sistemul sanitar din România, 58% au spus “mai degrabă am încredere”, iar 34% - “mai degrabă nu am încredere”.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 28 –29.03.2020, pe un eşantion de 950 de subiecţi. Marja de eroare 3,2%, iar metoda folosită o reprezintă interviurile telefonice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici