Spania va suspenda vaccinare cu AstraZeneca pentru cel puţin 15 zile

Spania va opri utilizarea vaccinul AstraZeneca COVID-19 timp de cel puţin 15 zile, relatează Reuters,

321 afișări
Imaginea articolului Spania va suspenda vaccinare cu AstraZeneca pentru cel puţin 15 zile

Spania ar urma să suspende vaccinare cu AstraZeneca pentru cel puţin 15 zile

UPDATE Spania va înceta să utilizeze vaccinul AstraZeneca COVID-19 timp de cel puţin două săptămâni, a declarat guvernul luni

Ştire iniţială

Ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, va face declaraţii în acestă seară, întrucât o listă tot mai mare de ţări încetează să mai administreze vaccinul, pe fondul îngrijorărilor privind efectelor adverse severe, relatează Reuters.

Franţa, Germania şi Italia s-au alăturat luni Danemarcei, Norvegiei, Bulgariei, Islandei şi Thailandei oprind utilizarea vaccinului după rapoarte de cheaguri de sânge la unii pacienţi care au primit vaccinul.

Săptămâna trecută, Darias a declarat că administraţia sa monitorizează situaţia, dar a detectat doar efecte secundare uşoare, cum ar fi dureri de cap, ameţeli şi probleme intestinale. Cu toate acestea, mai multe regiuni spaniole au decis să înceteze utilizarea vaccinului până când vor fi disponibile mai multe informaţii.

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a reiterat luni că nu au fost documentate decese legate de vaccinurile COVID-19.

Autoritatea europeană de reglementare a medicamentelor EMA informat că se va întruni joi pentru a analiza situaţia şi şi-a reafirmat opinia că beneficiile vaccinului depăşesc riscurile.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici