Spital din Italia nevoit să printeze 3D piese pentru aparatele de reanimare din cauza numărului uriaş de pacienţi

  • Singura modalitate de a salva vieţi este aceea de a avea cât mai multe aparate de reanimare funcţionale
  • Spitalul de Urgenţă din Brescia a avut nevoie urgentă de supape pentru un dispozitiv de terapie intensivă
  • O companie din zonă a răspuns la strigătul lor de ajutor şi a adus o imprimantă 3D direct la spital
798 afișări
Imaginea articolului Spital din Italia nevoit să printeze 3D piese pentru aparatele de reanimare din cauza numărului uriaş de pacienţi

Un spital din Brescia nevoit să printeze 3D piese pentru aparatele de reanimare

Asta înseamnă că singura modalitate de a salva vieţi în acest moment, dincolo de prevenţie, este aceea de a avea cât mai multe aparate de reanimare funcţionale. Iar atunci când ele se descompun, piesele pot fi inlocuite rapid numai dacă sunt imprimate 3D.

Suntem departe de a înţelege care sunt implicaţiile pe termen lung, mediu şi chiar scurt ale pandemiei pentru lanţurile de aprovizionare globale. Multe dintre fabrici s-au închis deja, la fel şi multe dintre firmele de distribuţie. Atunci când ele vor fi complet dezafectate, imprimarea 3D a consumabilelor medicale va fi ultima soluţie pentru bolnavii în stare gravă.

Spitalul de Urgenţă din Brescia a avut nevoie urgentă de supape pentru un dispozitiv de terapie intensivă, iar furnizorul nu le-a putut aduce în timp util. Unii oameni şi-ar fi putut pierde viaţa din această cauză. Din fericire, o companie din zonă a răspuns la strigătul lor de ajutor şi a adus o imprimantă 3D direct la spital. În doar câteva ore au reproiectat şi au reuşit să producă piesa lipsă.

În acest moment, 10 pacienţi respiră ajutaţi de un aparat care foloseşte supapa imprimată 3D. Întrucât virusul continuă să se răspândească în întreaga lume şi rupe lanţurile de aprovizionare, imprimantele 3D pot da cu siguranţă o mână de ajutor. Ele pot produce piese pentru aparatele medicale, costume de protecţie, măşti sau mănuşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici