Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor

  • Autorităţile din Bordeaux şi Marsilia au anunţat noi măsuri restrictive într-un efort de a limita creştere cazurilor Covid-19 care riscă să copleşească spitalele celor două oraşe franceze.
  • "Răspândirea virusul s-a accentuat în ciuda obligaţiei de a purta o mască introdusă la începutul acestei veri", a declarat luni Christophe Mirmand, cel mai înalt oficial al guvernului din regiunea Marsilia. „Trebuie să luăm măsuri pentru a ne asigura că serviciile de sănătate pot face faţă.”
1220 afișări
Imaginea articolului Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita creşterea cazurilor

Spitalele din Bordeaux şi Marsilia sunt „aproape de punctul de saturaţie”. Autorităţile impun noi restricţii pentru a limita explozia de cazuri

Internările în unităţile de terapie intensivă ale oraşului au urmat o „curbă exponenţială” şi s-au dublat în ultima săptămână. Chiar şi cu paturile suplimentare adăugate în weekend, sistemul a fost „aproape de punctul de saturaţie”.

Principalul spital din Bordeaux are 77 de pacienţi Covid dintre care 24 sunt în terapie intensivă, „o creştere foarte rapidă în ultimele 10 zile”.

Marsilia, cu 195 de cazuri la 100,00 de locuitori, comparativ cu media naţională de 70, capitala, Paris, cu 154, şi oraşul sud-vestic Bordeaux, cu 143, sunt principalele puncte fierbinţi ale Franţei, sporind temerile unui al doilea val al virusului.

Mirmand, prefectul regional din Marsilia, şi omologul său de la Bordeaux, Fabienne Boccio, au decis impunerea unor măsuri similare, limitând întrunirile publice la 10 persoane sau mai puţin, inclusiv în parcuri, interzicând statul la baruri şi reducând numărul de persoane autorizate să urmărească evenimentele sportive  la 1.000 de la 5.000.

Toate companiile locale trebuie să le spună angajaţilor să lucreze de acasă acolo unde este posibil, furnizorii de transport public au fost rugaţi să îşi reorganizeze serviciile pentru a preveni supraaglomerarea în timpul orelor de vârf, iar vizitele la domiciliu vor fi restricţionate drastic.

Toate evenimentele majore, cum ar fi târgurile comerciale, urmează a fi anulate, dansul interzis în baruri sau la nunţi, petrecerile studenţilor interzise şi vizitele şcolare amânate. În Marsilia, Mirmand a anunţat, de asemenea, interzicerea vânzării şi consumului de alcool pe stradă după ora 20:00 şi a ordonat închiderea barurilor şi restaurantelor la ora 00:30.

"Orice unitate care nu respectă sau nu respectă cerinţele existente de igienă şi distanţare va primi un avertisment şi va risca închiderea instantanee", a spus el, adăugând că toate adunările familiale de peste 10 ar trebui amânate, dacă este posibil.

Deşi Franţa spune că efectuează aproximativ 1 milion de teste pe săptămână, creşterea infecţiilor depăşeşte creşterea testelor. Rata testelor pozitive a crescut la 5,4%, creşterea numărului de cazuri noi fiind marcată în special în rândul adulţilor tineri, dintre care mulţi nu prezintă simptome, spun specialiştii în sănătate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici