Starea de alertă s-ar putea să nu mai fie prelungită. Vezi declaraţiile lui Raed Arafat

  • Şeful DSU, Raed Arafat, nu exclude ca starea de alertă să nu mai fie prelungită.
  • El spune că totul depinde de evoluţia numărului de noi cazuri Covid înregistrate zilnic.
10398 afișări
Imaginea articolului Starea de alertă s-ar putea să nu mai fie prelungită. Vezi declaraţiile lui Raed Arafat

„La acest moment, am început să scădem. Încă există o cifră importantă zilnică. Încă există un număr totuşi important de cazuri în terapie intensivă. Clar că sunt discuţii şi sunt discuţii pentru că se doreşte să ajungem să relaxăm măsurile, adică să revenim la normalitate. Deci acest lucru depinde de evoluţie”, a spus Raed Arafat.

El nu exclude ca actuala stare de alertă să nu mai fie prelungită la începutul lunii martie.

„Dacă continuă scăderea şi dacă vedem că impactul pe secţiile de terapie intensivă tot se stabilizează, nu mai avem probleme, cu certitudine deciziile potrivite vor fi luate la momentul respectiv. Că va fi înainte sau va fi la momentul în care atingem finalul acestei perioade de stare de alertă, în jur de 6 martie, asta urmează să vedem după modul în care evoluează şi decizia este la un nivel mai înalt, adică nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi, bineînţeles, pe baza analizelor care se fac la nivelul Ministerului Sănătăţii, INSP şi alte structuri care sunt de specialitate”, conchide Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 26.466 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 880 mai puţin decât în ziua anterioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici