Studiile confirmă: femeile gravide vaccinate COVID-19 pot transmite copiilor anticorpi şi după o singură doză

  • Femeile însărcinate care s-au vaccinat ar putea transmite anticorpi copiilor.
  • Cercetătorii din Israel au realizat un studiu pe 20 de femei gravide
  • O femeie vaccinată cu prima doză Moderna a născut un bebeluş cu anticorpi
343 afișări
Imaginea articolului Studiile confirmă: femeile gravide vaccinate COVID-19 pot transmite copiilor anticorpi şi după o singură doză

Femeile însărcinate care s-au vaccinat împotriva COVID-19 ar putea să transmită anticorpi copiilor, după cum arată un studiu preliminar realizat în Israel făcut pe 20 de gravide.

Au fost detectaţi anticorpi la toate cele 20 care au primit ambele doze de Pfizer, în al treilea trimestru de sarcină şi la nou-născuţi, prin transfer placentar.

Medicii români sunt de accord cu studiul.

„O femeie gravidă vaccinată poate să transmită cu siguranţă copilului aceşti anticorpi încă din viaţa intrauterină”, spune medical ginecolog, Radu Vlădăreanu.

Un astfel de caz a fost întâlnit şi în România, atunci când au fost detectaţi anticorpi în sângele din cordonul ombilical al unui nou-născut. Este vorba despre o femeie care s-a vaccinat cu prima doză de ser de la Moderna şi a născut la aproape trei săptămâni de la administrare.

Medicii sunt de părere că riscul de infecţie pentru bebeluşi scade dacă mama este vaccinată.

„La fel de bine anticorpii pot să vină şi din laptele matern. Deci femeia care alăptează, care a fost vaccinată şi are anticorpi poate să transmită prin procesul alăptării, copilului, aceşti anticorpi”, spune medical ginecolog, Radu Vlădăreanu.

Moderna a început vaccinarea copiilor, în fază de testare, pentru cei cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani.
 

CITEŞTE AICI: Veşti bune pentru viitoarele mame. O asistentă vaccinată anti-COVID a născut un bebeluş cu anticorpi dezvoltaţi

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici