Studiu: Mersul la sală nu creşte riscul de infectare cu Covid-19

  • Sălile de sport au un risc scăzut de infectare cu noul coronavirus, arată un studiu efectuat în Norvegia
  • Cercetătorii norvegieni au fost surprinşi de rezultate
  • Din 3764 de persoane monitorizate în cadrul experimentului, doar una prezenta semnele unei infecţii Covid-19
3096 afișări
Imaginea articolului Studiu: Mersul la sală nu creşte riscul de infectare cu Covid-19

Sursa foto: profimedia

Primul studiu din lume care evaluează riscul de infectare cu noul coronavirus în cazul revenirii în sala de fitness vine din Norvegia. Acesta sugerează că riscul de a contracta Covid-19 atunci când exersezi la sală este unul scăzut.

Oamenii de ştiinţă au fost reticenţi iniţial însă rezultatul testului i-a surprins. Studiul s-a desfăşurat în cinci săli de fitness din Oslo şi a fost efectuat pe un eşantion de 3764 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani, fără probleme de sănătate. Jumătate dintre ei au avut permisiunea să meargă la sală iar cealaltă jumătate a fost folosită drept grup de comparaţie şi ţinută departe.

În timpul studiului care a durat două săptămâni, 80% au folosit sala de sport cel puţin o dată, în timp ce 38% au mers mai mult de şase ori. În timp ce foloseau sala de sport, oamenii au fost obligaţi să se spele pe mâini în mod regulat şi să menţină distanţarea socială. Vestiarele au fost disponibile în timp ce accesul la saună a fost interzis. Toţi participanţii, inclusiv personalul sălilor, au făcut apoi un test de anticorpi pe 8 iunie.

Rezultatele au arătat că din 3764 de persoane monitorizate, o singură persoană a fost infectată cu Covid-19. Acest individ a făcut parte din grupul care nu a participat la sală şi a contractat virusul de la locul de muncă.

Cu toate acestea, alţi experţi din domeniul medical au pus la îndoială dacă aceste rezultate ar fi similare în zone în care ratele de infecţie sunt mult mai mari, relatează The Telegraph.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici