Suedia va impune primele restricţii începând cu 20 noiembrie. Lockdown-ul parţial este una dintre măsurile adoptate

  • Suedia anunţă prima formă de lockdown de la începutul pandemiei şi până acum
  • Începând cu 20 noiembrie, dupa ora 22.00, este interzisă comercializarea băuturilor aloolice în baruri şi restaurante
  • „Modelul suedez” evita restricţiile şi se baza doar pe recomandări
3524 afișări
Imaginea articolului Suedia va impune primele restricţii începând cu 20 noiembrie. Lockdown-ul parţial este una dintre măsurile adoptate

Suedia va impune primele restricţii începând cu 20 noiembrie. Lockdown-ul parţial este una dintre măsurile adoptate

Până acum, autorităţile suedeze au avut o abordare relaxată în gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2 şi au emis o serie de recomandări pentru populaţie, fără să impună restricţii.  Printre recomandări se aflau evitarea contactului fizic cu persoane din afara locuinţei şi evitarea aglomeraţiilor. Aşa numitul ”model suedez” era răspândit şi aplaudat de mai mulţi europeni, ba chiar râvnit de români.

Însă, se pare că recomandările au avut un efect limitat, pentru că în ultima săptămână numărul infectărilor în Suedia a atins o cifră record şi numărul persoanelor internate la ATI s-a dublat.

Premierul Lofven a declarat că va impune măsuri mai stricte, care să limiteze întrunirile publice.

"Ne confruntăm cu o situaţie care poate deveni foarte gravă. Riscăm să ajungem în situaţia în care am fost în primăvară", a anunţat premierul Stefan Lofven.

Primele măsuri vor intra în vigoare pe 20 noiembrie. Una dintre ele prevede ca toate localurile care vând băuturi alcoolice în Suedia să fie închise începând cu ora 22.30.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici