Ţara în care noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se răspândeşte rapid. Numărul cazurilor se dublează în fiecare săptămână

  • O tulpină mai contagioasă a coronavirusului descoperită pentru prima dată în Marea Britanie se răspândeşte rapid în Germania.
  • Varianta, cunoscută sub numele ştiinţific B117, reprezintă acum peste 22% din infecţiile din Germania.
  • Autorităţile spun că procentul de cazuri care rezultă din această tulpină se dublează în fiecare săptămână.
3523 afișări
Imaginea articolului Ţara în care noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie se răspândeşte rapid. Numărul cazurilor se dublează în fiecare săptămână
O tulpină mai contagioasă a coronavirusului descoperită pentru prima dată în Marea Britanie se răspândeşte rapid în Germania, a avertizat miercuri ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, relatează dpa.
 
Varianta, cunoscută sub numele ştiinţific B117, reprezintă acum peste 22% din infecţiile din ţară, spre deosebire de aproape 6% mai puţin decât acum două săptămâni, a spus Spahn, citând date surnizate de Institutul Robert Koch (RKI).
 
"Trebuie să presupunem că varianta ar putea deveni în curând dominantă şi aici", a declarat ministrul.
 
Autorităţile spun că procentul de cazuri care rezultă din această tulpină se dublează în fiecare săptămână.
 
Alte 1,5% din cazuri sunt cauzate de mutaţia sud-africană, a adăugat Spahn.
 
Guvernul german a mărit recent resursele pentru laboratoare pentru secvenţierea lucrărilor, pentru a obţine o imagine mai clară a răspândirii variantelor de coronavirus în ţară.
 
În prezent, Germania se află în blocaj de câteva luni, ceea ce a redus considerabil ratele de infectare în acest an.
 
Cancelarul Angela Merkel şi alţi înalţi oficiali guvernamentali au declarat că este prea devreme pentru a ridica restricţiile.
 
Între timp, Germania a introdus restricţii dure la frontieră care vizează mai multe ţări şi regiuni în care s-au răspândit noile variante ale coronavirusului.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici