Ţara supriză din Europa care stă cel mai bine la vaccinări împotriva Covid-19

Portugalia stă cel mai bine în Europa la capitolul vaccinării împotriva Covid, raportat la populaţie. Statele Unite, China şi Marea Britanie au început primii, însă, tot raportat la populaţie, conduce Israelul.

4358 afișări
Imaginea articolului Ţara supriză din Europa care stă cel mai bine la vaccinări împotriva Covid-19

Ţara supriză din Europa care stă cel mai bine la vaccinări împotriva Covid-19

Statistica apare pe Our World in Data şi a fost realizată cu ajutorul datelor primite de la guverne, conform Corriere della Sera. Statistica a fost actualizată începând cu 29 decembrie pe baza cifrelor raportate în ultimele 24-48 de ore şi include persoanele care au primit cel puţin o doză de vaccin.

La nivel mondial, au fost vaccinate 4,87 milioane de persoane.

Statele Unite, cu 2,13 milioane de persoane vaccinate, conduc clasamentul, aflându-se înaintea Chinei, cu 1 milion de persoane vaccinate, a Regatului Unit (800.000) şi a Israelului (643.000).

Rusia, cu toate că a autorizat devreme vaccinul Sputnik, declară doar 52.000 de vaccinaţi.

În Europa, topul vaccinaţilor este condus de Germania (78.109 doze).

Însă, dacă persoanele vaccinate se raportează la suta de locuitori, topul este condus de Israel, cu un indice de 7,44. În mod surprinzător, în urma acestuia se află stat arab Bahrain (3,29) şi apoi Marea Britanie (1,18). Clasamentul continuă cu Statele Unite şi Canada.

În Europa, Portugalia se află pe primul loc, cu un indice de vaccinare de 0,16.

În ţările UE, campania de vaccinare a început după alte zone ale lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici