TAROM: Avionul care aduce românii aflaţi în Africa de Sud ajunge în ţară cu o zi mai devreme

  • Aeronava TAROM care aduce românii aflaţi în Africa de Sud va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor.
  • TAROM anunţă că a fost vorba de o eroare, iar directorul companiei îşi asumă această eroare.
410 afișări
Imaginea articolului TAROM: Avionul care aduce românii aflaţi în Africa de Sud ajunge în ţară cu o zi mai devreme

TAROM: Avionul care aduce românii aflaţi în Africa de Sud ajunge în ţară cu o zi mai devreme

„În urma analizelor efectuate cu toţi factorii implicaţi în organizarea misiunii de repatriere a românilor şi cetăţenilor europeni din Africa de Sud, dar şi în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme faţă de ora comunicată iniţial către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00”, transite TAROM.

Compania precizează că directorul general al TAROM îşi asumă informarea eronată.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat că avionul Tarom care aduce românii aflaţi în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie, în jurul orei 12:00.

„Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, care a gestionat împreună cu Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie în jurul orei ora 12.00 aeronava va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni Tarom să pună la dispoziţie şi transportul până la Baia Mare, fiindcă vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”, spunea ministrul Transporturilor.

În prezent avionul se află la Mombasa, în Kenya, pentru odihna echipajului şi realimentare, a precizat Grindeanu.

36 de cetăţeni români, printre care se află şi sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocaţi în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricţiilor impuse după apariţia noii variante a virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
avion,
tarom,
grindeanu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici