Tratament pentru cancer care opreşte replicarea coronavirusului la nivelul celulelor infectate

  • Oamenii de ştiinţă de la Peter Mac şi Institutul Peter Doherty pentru Infecţie şi Imunitate au găsit o modalitate de a opri replicarea virusului SARS-CoV-2 în celulele umane infectate.
  • Această descoperire se bazează pe cercetările care au început la Peter Mac în 2019, când doctorul Mohamed Fareh şi profesorul Joe Trapani au arătat că un instrument de editare a genei CRISPR ar putea fi utilizat pentru a elimina ARN-urile anormale care produc cancerul la copii.
  • Profesorul director Sharon Lewin şi dr. Wei Zhao de la Doherty Institute au demonstrat că aceeaşi abordare opreşte replicarea virusului SARS-CoV-2 - şi mai important, „variantele sale îngrijorătoare”.
806 afișări
Imaginea articolului Tratament pentru cancer care opreşte replicarea coronavirusului la nivelul celulelor infectate

Tratament pentru cancer care opreşte replicarea coronavirusului la nivelul celulelor infectate

Publicată marţi în Nature Communications, cercetarea reliefează o enzimă (CRISPR-Cas13b) care se leagă de ARN-uri ţintă şi degradează o parte din genomul virusului necesar pentru a se replica în interiorul celulelor.

„Flexibilitatea CRISPR-Cas13, care are nevoie doar de secvenţiere virală, înseamnă că putem produce rapid antivirale pentru COVID-19 şi pentru orice virus nou apărut", a spus profesorul Lewin.

„Spre deosebire de medicamentele antivirale convenţionale, puterea acestui instrument constă în flexibilitatea şi adaptabilitatea sa de proiectare, care îl fac un medicament adecvat împotriva unei multitudini de virusuri patogene, inclusiv gripa, Ebola şi, eventual, HIV”, a spus dr. Fareh.

Echipa de cercetare va trece la etapa de testare a acestei noi descoperiri, în studii pe animale şi, în cele din urmă, într-un studiu clinic.

Peter Mac este un centru mondial de cercetare, educaţie şi tratament împotriva cancerului şi singurul serviciu de sănătate publică din Australia dedicat exclusiv îngrijirii persoanelor afectate de cancer.

Găsirea soluţiilor pentru prevenirea, tratarea şi vindecarea bolilor infecţioase şi înţelegerea complexităţii sistemului imunitar necesită abordări inovatoare şi efort concentrat. De aceea, Universitatea din Melbourne, lider mondial în educaţie, predare şi excelenţă în cercetare, şi Spitalul Royal Melbourne, o instituţie de renume internaţional care oferă îngrijiri, tratamente şi cercetări medicale remarcabile, s-au asociat pentru a crea Institutul Peter Doherty pentru Infecţie şi Imunitate, un centru de excelenţă în care oamenii de ştiinţă şi clinicienii de vârf colaborează pentru a îmbunătăţi sănătatea umană la nivel global.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici