Turişti cu scopul de a se imuniza. Germanii călătoresc în Rusia pentru a primi vaccinul anti-COVID-19

  • 50 de germani s-au dus în Rusia să se vaccineze.
  • Turneul de vaccinare a fost organizat de un operator de turism norvegian.
  • Turiştii au fost vaccinaţi la hotel, de o clinică privată rusească.
  • Germanii au primit prima doză de Sputnik V, apoi au vizitat Moscova.
840 afișări
Imaginea articolului Turişti cu scopul de a se imuniza. Germanii călătoresc în Rusia pentru a primi vaccinul anti-COVID-19

Călătorie pentru vaccinare. Un grup de germani au mers în Rusia pentru a se imuniza

Un grup de 50 de germani au călătorit în Rusia pentru a se vaccina anti-COVID-19, din cauza lipsei de vaccinuri din Europa.
 
Au zburat de la Frankfurt la Moscova pentru a primi prima doză a serului rusesc Sputnik V. Acolo a organizat biroul german al operatorilor de turism europeni un turneu de vaccinare.
 
„Mulţi germani vor să meargă la Moscova pentru vaccinare şi pentru a combina călătoria cu vacanţa sau cu un program cultural, şi aşa funcţionează”, a declarat Hanks Blank, organizator turnee.
 
Pentru Keim, dezvoltator de software de 46 de ani din Stuttgart, vaccinarea în Rusia este singura opţiune disponibilă în acest moment. Asta după ce Serbia a oprit vaccinarea pentru străini.
 
„În Germania am văzut că administrarea unui vaccin obişnuit era la aproximativ cinci până la zece luni în viitor, o perioadă prea lungă pentru mine. Aşadar, am căutat alte oportunităţi. Una a fost Serbia, care este anulată acum. Rusia a fost a doua opţiune şi funcţionează. Chiar sper să nu-l iau ruşilor care doresc să se vaccineze şi nu pot din cauza mea. Deşi sunt destul de relaxat că există mai multe vaccinuri disponibile în Rusia decât este cerut de oamenii de aici”,  a declarat Uwe Keim, turist german.
 
Deşi Sputnik V nu a fost încă aprobat pentru utilizare în UE, turiştii germani au încredere în studii şi articolele publicate. Ei spun că vaccinul este eficient şi pare să împiedice persoanele vaccinate să se îmbolnăvească grav de COVID-19. 
 
„După cum am aflat că este (Sputnik V), practic, ca AstraZeneca, doar diferenţe foarte mici, aşa că am spus ok, este suficient de bun pentru mine. Am citit articolul în Lancet. Am încredere în ei. Se spune că este 91% sigur. Şi ok, asta e ok pentru mine”, a afirmat Enno Lenze, turist german.
 
Turul de vaccinare este organizat de un operator de turism norvegian, iar călătoria a fost susţinută de o mişcare politică pro-guvernamentală.
 
„Noi, ca operatori de turism, nu avem nicio intenţie politică. Pentru noi este un model de afaceri simplu. Când am început această idee a călătoriilor de vaccinare, am căutat în diferite ţări Cuba, Israel, Rusia şi Serbia, care piaţă se va deschide, astfel încât Rusia a deschis primul”, a spus Albert Sigal, şeful proiectului de tururi de vaccinare.
 
În timpul călătoriei de trei nopţi, turiştii sunt vaccinaţi de o clinică privată rusească la hotel, apoi se bucură de vizitarea Moscovei fără restricţii măsuri de restricţie.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici