Un înalt oficial OMS taie din entuziasmul englezilor: „Pandemia este departe de a se fi încheiat”

În timp ce un subaltern de-al său susţine că Marea Britanie este aproape să învingă virusului, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat astăzi că pandemia nu a fost răpusă.

2936 afișări
Imaginea articolului Un înalt oficial OMS taie din entuziasmul englezilor: „Pandemia este departe de a se fi încheiat”

Un alt oficial OMS taie din entuziasmul englezilor: „Pandemia este departe de a se fi încheiat”

Englezii sărbătoresc victoria împotriva virusului şi se pregătesc să relaxeze condiţiile de viaţă. Pandemia „este departe de a se fi terminat”, a intervenit, marţi, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Omicron continuă să se răspândească pe planetă (...) Nu vă păcăliţi, Omicron provoacă spitalizări şi decese, şi chiar cazurile mai puţin grave sufocă sistemele de sănătate!”, a atenţionat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferinţă de presă la Geneva.

„Această pandemie este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2”, susţine oficialul OMS.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a estimat săptămâna trecută că varianta Omicron ar putea transforma COVID-19 într-o boală endemică, cu care lumea va putea să trăiască. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici