Marea Britanie a câştigat lupta cu COVID. Potrivit OMS, „se pare că sfârşitul pandemiei nu este prea departe”

  • Numărul de infectări şi de spitalizări este în scădere în Regatul Unit.
  • „Semne încurajatoare”, susţine guvernul de la Londra.
  • „Se pare că se vede lumina de la capătul tunelului”, confirmă Nabarro, oficial OMS.
  • Datorită vaccinurilor, dar şi circulaţiei mari a virusului, 95% dintre cetăţeni ar putea avea anticorpi.
5991 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a câştigat lupta cu COVID. Potrivit OMS, „se pare că sfârşitul pandemiei nu este prea departe”

Marea Britanie a câştigat lupta cu COVID. Potrivit OMS, „se pare că sfârşitul pandemiei nu este prea departe”

Marea Britanie s-ar putea îndrepta către sfârşitul pandemiei. Teoria este susţinută de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. „Privind din punctul de vedere al Regatului Unit - a spus David Nabarro, şeful Covid la OMS - se pare că există lumină la capătul tunelului”.

Prin urmare, „este posibil să ne imaginăm că sfârşitul pandemiei nu este prea departe”, a adăugat Nabarro.

Este un optimism susţinut de guvernul britanic: „Există semne încurajatoare că infecţiile scad în toată ţara”, a spus purtătorul de cuvânt de la Downing Street, adăugând că şi internările în spitale sunt în scădere sau cel puţin s-au stabilizat.

Noile cazuri de Covid au scăzut cu peste 40 la sută într-o săptămână: ieri au fost 84.000, faţă de un vârf de 190.000 în noaptea de Revelion. De la începutul anului, internările pe zi au scăzut, de asemenea, cu 6%, iar acum sunt doar 623 de persoane la Terapie Intensivă în toată Marea Britanie.

Se renunţă la restricţii? O simplă gripă?

Acesta este motivul pentru care Boris Johnson ar putea anunţa încetarea restricţiilor.

Oamenii de ştiinţă britanici cred că Covid ar putea fi tratat ca o gripă anul acesta: „În curând va fi doar una dintre cauzele răcelii comune”, a spus profesorul Paul Hunter, de la Universitatea din East Anglia.

„Vom avea nevoie de rapel de vaccin pentru cei mai vulnerabili, dar nu văd nevoia folosirii generale a măştilor sau a tampoanelor. În cele din urmă, vom trăi într-o societate în care acest virus circulă pe scară largă, dar nu mai ucide oameni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici