Un sfert dintre americani, neinteresaţi de vaccinul împotriva noului coronavirus. Cum îi influenţează preşedintele Trump

Cetăţenii americani nu sunt foarte interesaţi de un eventual vaccin împotriva coronavirusului şi mare parte dintre aceştia vor lua o decizie legată de vaccinare influenţaţi de afirmaţiile preşedintelui Donald Trump.

509 afișări
Imaginea articolului Un sfert dintre americani, neinteresaţi de vaccinul împotriva noului coronavirus. Cum îi influenţează preşedintele Trump
Cel puţin asta relevă un sondaj realizat de Reuters şi Ipsos. Potrivit studiului 36% dintre cei intervievaţi au declarat că ar fi foarte puţini dispuşi să se vaccineze dacă preşedintele Trump va spune că respectivul vaccin este vaccin, în timp ce 14% au precizat că ar fi interesaţi să se vaccineze.
 
Nu mai puţin de 14% dintre respondenţi au spus că nu sunt deloc interesaţi de vaccin, 10% că nu sunt foarte interesaţi, iar alţi 11% au răspuns că nu sunt siguri dacă s-ar vaccina sau nu în acest moment.
 
Cifrele au îngrijorat autorităţile americane care se aşteptau ca numărul celor care doresc vaccinarea să fie mult mai mare, având în vedere că SUA a înregistrat peste 92.000 de decese din pricina noului coronavirus. Sondajul s-a realizat pe un eşantion de 4.428 de persoane adulte din Statele Unite, în perioada 13-19 mai.
 
Donald Trump, preşedintele american, a declarat că un vaccin va fi gata până la sfârşitul anului. Comunitatea medicală consideră însă că un vaccin testat şi aprobat nu poate fi lansat pe piaţă, la scară largă, înainte de jumătatea anului viitor.
 
La nivel mondial, sunt peste 100 de vaccinuri în teste, iar în unele cazuri s-a început testarea clinică pe oameni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici