Uniunea Europeană a rezervat 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anticoronavirus

  • Comisia Europeană a rezervat 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-Covid-19
  • Potenţialul vaccin este dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson
  • UE "continuă negocierile intense" şi cu alţi producători de vaccinuri
1652 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a rezervat 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anticoronavirus

UE a rezervat 400 de milioane de doze ale unui potenţial vaccin anti-COVID-19 FOTO Profimedia

 
Comisia Europeană a anunţat, joi, că a rezervat, în numele ţărilor Uniunii Europene, până la 400 de milioane de doze ale potenţialului vaccin anticoronavirus dezvoltat de compania farmaceutică americană Johnson & Johnson.
 
În discuţiile exploratorii dintre Comisia Europeană şi compania Johnson & Johnson s-a stabilit obiectivul achiziţionării a 200 de milioane de doze ale potenţialului vaccin în prima etapă şi a unui număr similar în a doua etapă.
 
Negocierile pentru stabilirea detaliilor contractului continuă.
 
„Comisia Europeană continuă negocierile intense” şi cu alţi producători de vaccinuri, precizează Executivul UE.
 
„Vieţile cetăţenilor şi situaţia economiilor noastre necesită un vaccin sigur şi eficient împotriva coronavirusului. Discuţiile de astăzi ne apropie de acest obiectiv", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, potrivit cotidianului Le Figaro.
 
La jumătatea lunii iunie, Comisia Europeană a prezentat "Strategia vaccinurilor". Planul prevede semnarea unor contracte de pre-achiziţii cu producători de vaccinuri, finanţate prin intrumentul asistenţei de urgenţă în valoare de 2,4 miliarde de euro. Obiectivul programului este "asigurarea producţiei suficiente de vaccinuri pentru UE şi aprovizionarea statelor membre". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici