Ursula von der Leyen anunţă că UE trebuie să intensifice producţia de vaccinuri: ”Am fost prea optimişti şi probabil prea încrezători în ceea ce priveşte livrarea la timp a dozelor comandate”

  • UE doreşte să stimuleze producţia de masă pentru a pregăti mai bine cele 27 de ţări ale blocului în eventualitatea răspândirii de noi variante de coronavirus.
  • Comisia a fost criticată în urma unor întârzieri semnificative în livrarea primelor trei vaccinuri autorizate în UE.
  • von der Leyen: „Lupta împotriva virusului nu este un sprint, este un maraton, care necesită rezistenţă şi tenacitate.”
696 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen anunţă că UE trebuie să intensifice producţia de vaccinuri: ”Am fost prea optimişti şi probabil prea încrezători în ceea ce priveşte livrarea la timp a dozelor comandate”
UE doreşte să stimuleze producţia de masă pentru a pregăti mai bine cele 27 de ţări ale blocului în eventualitatea răspândirii de noi variante de coronavirus, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
Am subestimat dificultăţile asociate producţiei de masă (...) Am fost prea optimişti şi probabil prea încrezători în ceea ce priveşte livrarea la timp a dozelor comandate,” a recunoscut şefa executivului european în faţa deputaţilor europeni.
 
După dezvoltarea rapidă a vaccinurilor, „industria trebuie să se adapteze la ritmul fără precedent al ştiinţei (...) Avem nevoie de o coordonare sporită asupra ingredientelor cheie, trebuie să îmbunătăţim creşterea capacităţilor (...) pentru a ne asigura că vom fi în siguranţă iarna viitoare în ciuda noilor variante care circulă”, a insistat ea.
 
Comisia, care a negociat precomenzile în numele celor 27 de state, a fost criticată în urma unor întârzieri semnificative în livrarea primelor trei vaccinuri autorizate în UE, din cauza problemelor de producţie apărute la febricile din Europa.
 
Unul dintre blocajele se referă la moleculele sintetice (...) Vaccinurile conţin până la 400 de ingrediente, producţia implicând până la 100 de companii. Am creat un grup de lucru pentru a stimula producţia (...) cu scopul de a identifica problemele şi de a le rezolva," a precizat von der Leyen.
 
În acelaşi timp cu acest „grup de lucru” plasat sub egida comisarului pentru piaţa internă Thierry Breton, Bruxelles-ul va lansa, în cadrul unei noi agenţii (HERA), un program public-privat care asociază industria farmaceutică şi organizaţiile de cercetare pentru a pregăti pentru următoarele crize de sănătate.
 
Lupta împotriva virusului nu este un sprint, este un maraton, care necesită rezistenţă şi tenacitate. Trebuie să anticipăm imediat (...) prin lansarea planului nostru de pregătire faţă de noi variante, prin consolidarea secvenţierii rapide şi partajării sistematice a datelor,” a subliniat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici