Ursula von der Leyen, despre strategia de vaccinare din UE: ”A început mai târziu, dar a fost decizia corectă”

  • Ursula von der Leyen, a estimat marţi, 2 februarie, că strategia europeană de vaccinare, criticată pentru ritmul său lent, a fost „cea bună.”
  • Ursula von der Leyen: ”UE a început mai târziu, dar a fost decizia corectă.”
827 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, despre strategia de vaccinare din UE: ”A început mai târziu, dar a fost decizia corectă”

Foto: Profimedia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat marţi, 2 februarie, că strategia europeană de vaccinare, criticată pentru ritmul său lent, a fost „cea bună”, vizând indirect strategia Regatului Unit care a început vaccinarea mai repede, notează Le Figaro.
 
„Unele ţări au început să vaccineze puţin înainte faţă de UE, este adevărat. Dar au recurs la proceduri de autorizare de urgenţă pentru introducerea pe piaţă, în termen de douăzeci şi patru de ore. Comisia şi statele membre au convenit să nu facă compromisuri cu cerinţele de siguranţă şi eficacitate care sunt legate de autorizarea unui vaccin,” a spus Von der Leyen. "UE a început mai târziu, dar a fost decizia corectă", a adăugat ea.
 
Luni, secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clément Beaune a fost de aceeaşi părere cu Von der Leyen. Potrivit acestuia, britanicii „îşi asumă în această campanie de vaccinare (...) o mulţime de riscuri”. „Nu cred că concetăţenii noştri ar accepta că ne asumăm toate riscurile, contrar opiniilor oamenilor de ştiinţă, pentru această campanie de vaccinare,” a adăugat el.
 
Marţi, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic, Boris Johnson, a asigurat că Regatul Unit „nu a făcut concesii” pentru campania de vaccinare. „Populaţia rămâne încrezătoare în siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor,” a precizat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici