Vaccinul Johnson & Johnson, rezultate promiţătoare în urma unui studiu: Eficienţă de 66% după administrarea unei singure doze

  • O doză din vaccinul Johnson & Johnson generează o protecţie puternică împotriva Covid-19, conform unui studiu.
  • Studiul a fost efectuat asupra a peste 44.000 de persoane.
  • Johnson & Johnson intenţionează să ceară autorizaţie de introducere pe piaţă în SUA la începutul lunii februarie.
1578 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Johnson & Johnson, rezultate promiţătoare în urma unui studiu: Eficienţă de 66% după administrarea unei singure doze

FOTO: Profimedia

În cadrul studiului de peste 44.000 de persoane, vaccinul a prevenit 66% din cazurile moderate până la severe de Covid-19, potrivit unui comunicat al companiei transmis vineri, citat de Bloomberg.

Vaccinul s-a dovedit a fi eficient şi în oprirea bolilor severe, prevenind 85% din infecţiile severe şi 100% din spitalizări şi decese.

J&J intenţionează să ceară autorizaţie de introducere pe piaţă în SUA la începutul lunii februarie. Compania aşteaptă autorizarea în martie, dar nu a specificat cât vaccin va fi disponibil imediat, deşi a reafirmat că SUA vor primi 100 de milioane de doze în prima jumătate a anului.

Janssen, compania farmaceutică deţinută de Johnson & Johnson, investighează dacă administrarea a două doze va oferi o protecţie mai puternică sau mai durabilă, anunţă BBC.

Potrivit BBC, Marea Britanie a precomandat deja doze de 30 de milioane de doze.

Vestea vine la scurt timp după ce Novavax a anunţat că vaccinul său are o eficienţă de 89%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici