Vaccinul Novavax a dovedit o eficienţă de 89% în studiile din Marea Britanie

  • Un nou vaccin împotriva coronavirusului a dovedit o eficienţă de 89,3% în studiile pe scară largă din Marea Britanie
  • Novavax este al patrulea vaccin care încheie faza a treia de testare
  • În Africa de Sud, eficienţa a fost de 60%, peste aşteptările dezvoltatorilor
1653 afișări
Imaginea articolului Vaccinul Novavax a dovedit o eficienţă de 89% în studiile din Marea Britanie

Vaccinul Novavax a dovedit o eficienţă de 89% în studiile din Marea Britanie

Vaccinul Novavax este primul care arată că este eficient împotriva noii variante a virusului descoperit în Marea Britanie, a declarat editorul medical al BBC, Fergus Walsh.

Premierul Boris Johnson a salutat „vestea bună” şi a declarat că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie va evalua acum vaccinul.

Marea Britanie şi-a asigurat 60 de milioane de doze de vaccin, iar Uniunea Europeană 100 de milioane.

Noul vaccin va fi realizat în Regatul Unit la Stockton-on-Tees.

Se aşteaptă ca primele doze să fie administrate în a doua jumătate a acestui an, dacă sunt aprobate de agenţiile de reglementare.

Până acum au fost aprobate trei vaccinuri împotriva coronavirusului pentru uz de urgenţă - unul de la Universitatea Oxford şi AstraZeneca, altul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech şi un al treilea de la firma de medicamente Moderna.

Potrivit datelor publicate joi, Novavax a dovedit o eficienţă de 89,3% în prevenirea Covid-19 la participanţii la studiul său clinic de fază 3 din Marea Britanie. Studiul a fost realizat pe 15.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18-84 de ani, dintre care 27% au avut peste 65 de ani, a spus Novavax .

Compania a realizat studii şi în Africa de Sud, unde majoritatea cazurilor erau cu tulpina sud-africană a virusului, iar vaccinul a fost eficient la 60% dintre subiecţii care nu aveau HIV.

Stan Erck, director executiv al Novavax, a declarat că rezultatele testelor din Marea Britanie au fost „spectaculoase”, în timp ce cifrele de eficienţă în Africa de Sud a fost „peste aşteptări”.

Novavax este o companie de biotehnologie care dezvoltă vaccinuri de ultimă generaţie împotriva unor boli infecţioase grave. Vaccinul propus de această companie este un vaccin subunitar pe bază de proteine.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici