Variana Omicron afectează inclusiv copiii. Creşterea numărului de spitalizări stârneşte îngrijorări în sistemul de sănătate

  • Valul Omicron începe să lovească şi în California, unde numărul de cazuri a crescut în ultima săptămână;
  • Dr. Erica Pan, epidemiologul statului California, roagă părinţii să îşi vaccineze cât mai rapid copiii;
  • Internările celor mici au crescut de patru ori în New York City în ultimele săptămâni;
302 afișări
Imaginea articolului Variana Omicron afectează inclusiv copiii. Creşterea numărului de spitalizări stârneşte îngrijorări în sistemul de sănătate

Sursa foto: Mediafax.ro

Potrivit oficialilor californieni citaţi de Los Angeles Times, creşterea numărului de spitalizări a copiilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în New York reprezintă un avertisment şi un îndemn pentru a vaccina cât mai mulţi minori, deoarece varianta Omicron continuă să se raspândească din ce în ce mai rapid.

„Din păcate, NY înregistrează o creştere a spitalizărilor pediatrice (mai ales în rândul celor nevaccinaţi)”, a scris Dr. Erica Pan, epidemiologul statului California, pe Twitter. „Vă rugăm să oferiţi copiilor dumneavoastră un cadou care să le ofere protecţie împotriva virusului cât mai curând posibil, deoarece numărul de cazuri noi creşte într-un ritm alert”.

Creşterea este una îngrijorătoare în New York City şi în zona metropolitană din jur. Oficialii au subliniat că internările la copii au crescut de patru ori în NYC în ultimele săptămâni.

Jumătate dintre copiii internaţi în spitale au mai puţin de 5 ani şi nu sunt eligibili pentru vaccinare. Trei sferturi dintre cei cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani şi care sunt internaţi nu au fost complet vaccinaţi, iar toţi cei cu vârsta între 5 şi 11 ani nu au schema completă de vaccinare.

Avertismentul cu privire la internările din spitalele pediatrice vine în timp ce directorul de sănătate publică şi ofiţerul de sănătate din California, dr. Tomás Aragón, a avertizat că prevede creşteri ale pacienţilor internaţi în spitalele din California.

"De ce? Omicron este atât de contagios încât găseşte persoane nevaccinate/neimune care sunt cele mai vulnerabile la spitalizări şi decese”, a scris Aragón.

Aragón a îndemnat oamenii să se vaccineze şi să se testeze inclusiv după ce sărbătoresc Crăciunul în familie.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici