Varianta Omicron face ravagii în Africa de Sud. Autorităţile îndeamnă cetăţenii să se vaccineze

  • Africa de Sud este lovită de un al patrulea val de infectări cu COVID-19 cauzate de varianta Omicron
  • Ministrul sănătăţii Joe Phaahla îndeamnă populaţia la vaccinare cu schema completă pentru a nu impune noi restricţii în perioada sărbătorilor de iarnă
2196 afișări
Imaginea articolului Varianta Omicron face ravagii în Africa de Sud. Autorităţile îndeamnă cetăţenii să se vaccineze

Varianta Omicron face ravagii în Africa de Sud! Autorităţile îndeamnă cetăţenii să se vaccineze

Reuters anunţă că Africa de Sud este lovită de un al patrulea val de infectări cu COVID-19 cauzate de varianta Omicron, care a fost detectată în şapte din cele nouă provincii ale ţării, a declarat ministrul sănătăţii Joe Phaahla.
 
Omicron, care a stârnit temeri la nivel mondial cu privire la creşterea infectărilor, a fost detectat luna trecută în sudul statului sud african.  Guvernele ţărilor lumii au început să impună restricţii de călătorie şi să ia alte măsuri pentru a limita focarele.  
 
Phaahla a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că îşi pune speranţa în autorităţi pentru o bună gestionare a situaţiei,
fără ca noua variantă să provoace multe decese.
 
El i-a îndemnat pe sud-africani să se vaccineze complet, adăugând că ţara ar putea gestiona al patrulea val fără restricţii  stricte de izolare în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
”Putem gestiona noua situaţie într-o manieră în care guvernul nu trebuie să fie nevoit să aprobe restricţii dure în următoarea perioadă. Dacă cu toţii vom respecta măsurile de siguranţă şi recomandările oferite de organele abilitate de sănătate publică, atunci suntem pe drumul cel bun. Vaccinaţi-vă, mergeţi la cel mai apropiat centru de vaccinare”, a îndemnat Phaahla.
 
 
 
Savantul Michelle Groome de la Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud a declarat în cadrul conferinţei că ţara se confruntă cu o „creştere fără precedent” a infectărilor într-o perioadă scurtă de timp din cauza variantei Omicron. Aceasta a susţinut că mărirea numărului de paturi şi a personalului pediatric sunt esenţiale din cauza creşterii numărului de cazuri în rândul copiilor cu vârste sub 4 ani, dar şi în rândul vârstnicilor. 
 
Omicron a fost catalogat drept o „variantă îngrijorătoare” de către OMS, iar oamenii de ştiinţă încă adună date pentru a stabili cât de contagioasă şi severă este noua formă de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici