Veşti mai bune pentru fumători. Cercetătorii vor testa plasturi cu nicotină pe pacienţii infectaţi cu Covid-19

  • Cercetătorii francezi urmează să testeze plasturi cu nicotină pe pacienţii de Covid-19 şi lucrătorii din prima linie
  • Un studiu a sugerat că riscul ca fumătorii să contracteze noul coronavirus ar fi, de fapt, mult mai mic decât prevăzut iniţial, scrie The Guardian
  • Totuşi, cercetătorii insistă că nu încurajează populaţia să se apuce de fumat, un viciu care poate duce la alte riscuri pentru sănătate
5075 afișări
Imaginea articolului Veşti mai bune pentru fumători. Cercetătorii vor testa plasturi cu nicotină pe pacienţii infectaţi cu Covid-19

Sursa foto: Profimedia

Studiul provenit la un spital de top din Paris sugerează că o substanţă din tutun - posibil nicotina - ar putea preveni infectarea fumătorilor cu Covid-19. Testele clinice cu plasturii de nicotină aşteaptă acum aprobarea de la una dintre autorităţile medicale a Franţei. 

Totuşi, cercetătorii insistă că nu încurajează populaţia să se apuce de fumat, un viciu care poate aduce alte riscuri fatale pentru sănătatea persoanelor şi care ucide 50% dintre cei care îl practică. În timp ce nicotina ar putea proteja împotriva noul coronavirus, fumătorii care l-au contractat au dezvoltat de obicei simptome mai serioase din cauza efectului toxic pe care îl are fumul de tutun asupra plămânilor, spun unii experţi, potrivit The Guardian. 

Echipa de la Spitalul Pitié-Salpêtrière a interogat 480 de pacienţi care au fost confirmaţi cu noul coronavirus, 350 dintre aceştia fiind internaţi în spital, iar restul izolaţi acasă cu simptompe mai puţin serioase.

Sondajul a concluzionat că dintre cei internaţi în spital, cu o vârstă medie de 65, doar 4.4% erau fumători. Pe de altă parte, dintre cei izolaţi la domiciliu, cu o vârstă medie de 44, 5.3% erau fumători. 

Concluziile vor fi verificate printr-un studiu clinic în care lucrătorilor medicali din prima linie, pacienţilor cu Covid-19, precum şi celor din terapie intensivă li se vor da plasturi cu nicotină.

De asemenea, rezultatele sondajului confirmă un alt studiu din China, publicat la sfârşitul lunii martie în New England Journal of Medicine, care sugera că doar 12.6% din 1.000 de oameni infectaţi cu Covid-19 erau fumători, în condiţiile în care în jur de 28% din populaţia Chinei fumează. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici