Vladimir Putin i-a avertizat pe ruşi: ”Situaţia este foarte complicată.” Ce măsuri a luat liderul de la Kremlin

  • Putin a extins până pe 11 mai perioada nelucrătoare în Rusia şi admite că există o lipsă de echipamente de protecţie
  • Numărul total de infectări din Rusia a depăşit 93.000, iar cel al deceselor a ajuns la 867.
  • Mai mulţi medici ruşi au declarat public că sunt puşi să lucreze fără echipamente de protecţie.
  • În ultimele săptămâni, Rusia a trimis tone de echipamente medicale în Italia şi SUA
6078 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin i-a avertizat pe ruşi: ”Situaţia este foarte complicată.”  Ce măsuri a luat liderul de la Kremlin

Putin recunoaşte că medicii nu au echipamente. Numărul de măşti pe care îl produce Rusia

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin admite faptul că există o lipsă de echipamente de protecţie pentru medicii ce se luptă cu noul coronvirus, relatează BBC. Acest lucru se întâmplă în ciuda creşterii producţiei şi a importurilor, a spus Putin. "Comparativ cu ce era înainte, producem mult. Dar comparativ cu ce e nevoie nu este suficient. În ciuda creşterii producţiei şi a importurilor avem un deficit la diferite lucruri", a declarat preşedintele Rusiei într-un interviu televizat.

Putin a mai avertizat că vârful pandemiei nu a fost atins în Rusia, iar populaţia trebuie să rămână vigilentă. Putin a extins măsurile de izolare menite să oprească răspândirea coronavirusului până pe 11 mai. ”Situaţia este foarte complicată”, a mai spus Putin.

Declaraţiile sale vin după ce mai mulţi medici au declarat public că sunt puşi să lucreze fără echipamente de protecţie.

În aprilie, Rusia a trimis în Statele Unite un avion plin ochi cu măşti, ventilatoare şi alte echipamente medicale, stârnind critici. În martie, Rusia a efectuat cel puţin 15 zboruri către Italia, cu aeronave militare. Opt echipe medicale au fost trimise în Italia, dar şi ventilatoare şi măşti. Livrările din Rusia s-au bucurat de o acoperire importantă în presa italiană.

Rusia produce acum 100.000 de costume de protecţie pe zi faţă de 3000 în luna martie. La măşti producţia pe intervalul similar a crescut de 10 ori ajungând la 8,5 milioane pe zi.

Numărul total de infectări din Rusia a depăşit 93.000, iar cel al deceselor a ajuns la 867.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici