26 septembrie 1580: Francis Drake face o călătorie în jurul lumii

Francis Drake a fost un explorator şi navigator englez, care a făcut o călătorie în jurul lumii pe mare între 1577 şi 1580.

446 afișări
Imaginea articolului 26 septembrie 1580:  Francis Drake face o călătorie în jurul lumii

Public Domain

Pe 26 septembrie 1580, el s-a întors în Anglia, la portul Plymouth, după ce a traversat Oceanul Atlantic pentru a doua oară. El a fost primul englez şi al doilea om din istorie care a realizat o circumnavigaţie completă a globului, după portughezul Fernão de Magalhães.

El a făcut această călătorie cu scopul de a ataca coloniile şi vasele spaniole din America de Sud şi de a explora noi teritorii şi rute comerciale. El a plecat din Anglia cu cinci nave, dar doar una dintre ele, The Golden Hind, a supravieţuit până la sfârşit.

Pe parcursul călătoriei, el a capturat multe prăzi de la spanioli, inclusiv un vas încărcat cu aur şi argint din Peru.

El a descoperit şi noi insule şi ţărmuri, cum ar fi Insulele Falkland, California şi Insulele Moluce.  A stabilit şi relaţii diplomatice cu popoarele indigene pe care le-a întâlnit, cum ar fi regele Bireo din Ternate sau regina Elizabeth din Quilacare. A adus în Anglia multe bogăţii şi mirodenii, dar şi cunoştinţe geografice şi ştiinţifice.  A fost primit cu onoruri de regina Elisabeta I, care l-a numit cavaler pe puntea navei sale şi a devenit un erou naţional şi un simbol al aventurii şi al explorării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici