27 ianuarie - Ziua tortului cu ciocolată. Povestea îndrăgitului desert

  • Preparatul delicios şi dulce şi-a făcut apariţia în 1764 când s-a descoperit că din măcinarea boabelor de cacao între pietre produce pudră de cacao ce poate fi folosită la prepararea ciocolatei.
  • Prima reţetă de prăjitură cu ciocolată a apărut în cartea de bucate scrisă de Eliza Leslie din 1847.
  • De atunci şi-au făcut apariţia zeci de tipuri de torturi cu ciocolată, de la prăjitura Pădurea Neagră cu cireşe la Prăjitura Germanp de ciocolată cu glazură bogată cu nucă de cocos pecan.
504 afișări
Imaginea articolului 27 ianuarie - Ziua tortului cu ciocolată. Povestea îndrăgitului desert

Sursa Foto-Flickr

Pe 27 ianuarie este celebrată ziua tortului cu ciocolată.

Preparatul delicios şi dulce şi-a făcut apariţia în 1764 când s-a descoperit că din măcinarea boabelor de cacao între pietre produce pudră de cacao ce poate fi folosită la prepararea ciocolatei. 

Dr. James Baker sprijină financiar producţia măcinării boabelor de cacao pentru a face ciocolată şi astfel apare una dintre primele mărci de ciocolată,  Baker's chocolate, apărută în 1780. 

Au trecut 60 ani până când Conrad Van Houten a descoperit o metodă pentru a extrage grăsimea din lichiorul de cacao pentru a produce untul de cacao. 

Între anii 1830-1840, s-a inventat băutura de ciocolată (pudra de cacao amestecată cu apă) ce avea gust amar şi era consumată de obicei dimineaţa devreme, potrivit Days of the year.

Prima reţetă de prăjitură cu ciocolată a apărut în cartea de bucate scrisă de Eliza Leslie din 1847. De atunci şi-au făcut apariţia zeci de tipuri de torturi cu ciocolată, de la prăjitura Pădurea Neagră cu cireşe la Prăjitura Germanp de ciocolată cu glazură bogată cu nucă de cocos pecan. 

Bucătarii ca Maria Parloa au îmbunătăţit reţeta tortului de ciocolată, adăugând glazura şi praful de cacao degresat în aluat

În anii 1920, prăjitura de ciocolată a devenit populară. 

O.Duff & Sons au lansat primul tort de ciocolată comercializat la cutie, gata de mâncat. 

În 1948, Pilsbury lansează pe piaţă cutia cu prăjituri de ciocolată. 

Tortul de ciocolată a devenit parte a culturii occidenale la sfârşitul secolului 20 şi începutul secolului 21. 

  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici