3 Iulie - Sfântul Mucenic Iachint din Cezareea, băiatul de 12 ani care l-a sfidat pe împăratul Traian

828 afișări
Imaginea articolului 3 Iulie  - Sfântul Mucenic Iachint din Cezareea, băiatul de 12 ani care l-a sfidat pe împăratul Traian

Wikipedia Commons/oca.org

Iachint a fost un tânăr creştin din Cezareea, oraş din Capadocia, Turcia de azi. 

El era membru al unei familii creştine.

În copilărie, el a fost numit pentru a servi ca asistent al şambelanului împăratului roman Traian (98-117).

Pentru că a refuzat să participe la sacrificiile ceremoniale către zeii romani, a ajuns curând să fie pus sub observaţie de casa imperială. 

Când a fost denunţat ca fiind creştin, Hyacinth şi-a proclamat credinţa creştină.

Drept urmare, a fost închis, biciuit şi torturat la Roma. 

I s-a servit în mod deliberat numai alimente care fuseseră binecuvântate pentru sacrificiu zeilor. Consumarea acestora era interzisă atât de iudaism, cât şi de creştinism.

Dar  Iachint a făcut greva foamei. Temnicierii l-au văzut într-o noapte cum era mângâiat şi încoronat de îngeri. 

Iachint a murit de foame în anul 108 d.Hr., la vârsta de doisprezece ani. 

Ulterior, moaştele sfântului au fost transferate în Cezareea, fiind canonizat, potrivit Ortodox Church of America, şi este sărbătorit anual pe 3 iulie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici