4 iulie - Sfântul Arhiepiscop Andrei din Creta, arhiepiscopul care a compus ode şi imnuri bisericeşti

483 afișări
Imaginea articolului 4 iulie - Sfântul Arhiepiscop Andrei din Creta, arhiepiscopul care a compus ode şi imnuri bisericeşti

Wikipedia Commons

Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei,  s-a născut mut, dar a căpătat darul vorbirii după ce a primit Sfânta Împărtăşanie a lui Hristos. 

A studiat teologia, Sfânta Scriptură, a vizitat Ierusalimul şi a devenit călugăr la mânăstirea Sfântul Sava.

Ducea o viaţă strictă, castă, fiind abstinent şi blând. 

A luptat împotriva ereziei, a fost numit  arhidiacon la „Marea Biserică” din Hagia Sofia şi a fost hirotonit episcop al oraşului Gotineia din Creta, în timpul împăratupui bizantin Iustinian al II-lea (685-695)

A scris imnuri liturgice, ode, canonul pentru sărbătoarea Naşterii Domnului, imnuri bisericeşti. 

Sfântul a murit în 712 sau în 726, pe insula Mitilene, când se întorcea în Creta de la Constantinopol.  Moaştele sale au fost mutate în capitala Imperiului Bizantin. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici