"432" la Times London Film Festival

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu va avea o proiecţie de gală la cea de-a 51-a ediţie a Times London Film Festival, ce va avea loc între 17 octombrie şi 1 noiembrie, informează variety.com.

1 afișare
Imaginea articolului "432" la Times London Film Festival

"432" la Times London Film Festival

De asemenea, printre cele şase mese rotunde din timpul festivalului se află şi una cu tema "Cinematografia românească: Următorul nou val?", moderată de jurnalistul de film Nick Roddick, se arată pe site-ul evenimentului.

În afară de lungmetrajul românesc, premiat cu Palme d'Or la Cannes 2007, alte 13 filme vor avea proiecţii de gală sau speciale în festival. Printre acestea se numără premiera mondială a thriller-ului "Lions for Lambs", care îi va aduce la Londra pe Tom Cruise, Robert Redford şi Meryl Streep, precum şi trei filme recent premiate la Mostra veneţiană: "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford", cu Brad Pitt (Coppa Volpi pentru cel mai bun actor), "Lust, Caution" de Ang Lee (Leul de Aur pentru cel mai bun film) şi "I'm Not There" de Todd Haynes (premiul special al juriului).

Directorul artistic al festivalului, Sandra Hebron, a anunţat că o altă proiecţie de gală va fi programată pentru a înlocui debutul regizoral al lui Ben Affleck, "Gone Baby Gone", despre o fetiţă de patru ani care dispare în Boston. Premiera acestui film în Marea Britanie a fost amânată din cauza asemănărilor dintre povestea de pe ecran şi cazul real, intens mediatizat, al fetiţei Madeleine McCann, dispărută în luna mai din camera de hotel în staţiunea portugheză Praia da Luz.

În cele 16 zile de festival, paparazzii englezi vor fi ocupaţi să vâneze numeroasele vedete, de la Naomi Watts şi Halle Berry la Michael Moore, Sean Penn şi Sienna Miller.

Festivalul se va deschide cu filmul "Eastern Promises", în regia lui David Cronenberg, şi se va închide cu "The Darjeeling Limited" de Wes Anderson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici