56 de documentare alese pentru competiţia Astra Film Fest

Un număr de 56 de documentare din 30 de ţări au fost selectate pentru cele patru secţiuni competiţionale ale Festivalului Internaţional de Film Documentar şi Antropologie Vizuală Astra Film Sibiu 2007, ce va avea loc între 22 şi 28 octombrie, informează organizatorii.

2 afișări
Imaginea articolului 56 de documentare alese pentru competiţia Astra Film Fest

56 de documentare alese pentru competiţia Astra Film Fest

Producţiile au fost alese dintr-un total de aproximativ 800 de filme trimise din 62 de ţări.

Numărul mare de înscrieri i-a făcut pe organizatori să se gândească la transformarea evenimentului dintr-unul bienal în unul anual. "Faptul că am primit atât de multe filme ne întăreşte ideea potrivit căreia acest festival trebuie să fie cât mai prezent pe scena sibiană şi pe cea internaţională. Ca urmare, ne propunem ca, începând cu anul Capitalei Culturale Europene, Astra Film Fest să îşi schimbe obiceiurile şi să devină un eveniment cu frecvenţă anuală, în loc de o dată la doi ani", spune Dumitru Budrala, directorul festivalului.

La Astra Film Fest 2007, au intrat în competiţia de la secţiunea Internaţional 14 producţii din 13 ţări. Secţiunea Europa cuprinde 16 filme documentare, produse în 14 ţări. Secţiunile competiţionale România şi Student includ 13, respectiv 12 filme.

Alte peste 34 de filme documentare sunt cuprinse în programele speciale ale festivalului: "Transilvania mea" (documentare ce prezintă acest teritoriu cu o istorie zbuciumată şi multe grupuri etnice), "Perspective europene" (selecţii de filme realizate în ultimul deceniu de BBC şi ARTE despre aspecte ale tranziţiei din ţările Europei de Est), "Documentarea realităţii" (doi regizori celebri, două stiluri de documentar: Bob Connoly din Australia şi Michael Yorke din Marea Britanie) şi "Caravana Astra Film" (filme despre păstorii transhumanţi din Europa şi Asia, proiecţii interactive în satele păstorilor din Mărginimea Sibiului ş.a).

Astra Film Festival a început în 1993. Ediţia de anul acesta este unul dintre evenimentele importante ale Capitalei Culturale Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici