7,5 milioane de utilizatori de Facebook au sub 13 ani, în SUA. Un milion au fost hărţuiţi sau ameninţaţi

Din cele 20 de milioane de minori americani care utilizează Facebook, 7,5 milioane au vârste sub 13 ani, dintre care un milion au fost intimidaţi, hărţuiţi sau ameninţaţi prin intermediul reţelei de socializare.

174 afișări
Imaginea articolului 7,5 milioane de utilizatori de Facebook au sub 13 ani, în SUA. Un milion au fost hărţuiţi sau ameninţaţi

7,5 milioane de utilizatori de Facebook au sub 13 ani, în SUA. Un milion au fost hărţuiţi sau ameninţaţi (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Anul trecut, în Statele Unite, mai mult de cinci milioane de utilizatori ai Facebook aveau zece ani sau mai puţin. Ei au fost autorizaţi să intre pe acest site fără să fie supravegheaţi de părinţi, expunându-se astfel pericolului de a fi ameninţaţi sau hărţuiţi, potrivit organizaţiei de protecţie a consumatorilor Consumer reports.

Potrivit regulamentului Facebook, internauţii trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a-şi putea face un cont pe reţeaua de socializare, dar mulţi dintre copii, cu ajutorul părinţilor sau folosind o dată a naşterii falsă, devin utilizatori ai site-ului.

Conform concluziilor studiului, părinţii copiilor cu vârste sub 10 ani nu îşi fac griji deloc cu privire la siguranţa copiilor lor în mediul online, deoarece consideră că un copil este mai puţin expus pericolelor din mediul online, comparativ cu un adolescent.

Reprezentanţii Consumer reports avertizează că, deşi un copil de 10 ani nu va încerca să descarce un film pentru adulţi , "este nevoie de protejarea copiilor" şi a cerut ca Facebook să ia măsuri pentru a reduce numărul micuţilor care utilizează site-ul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici