75 de ani de la una din cele mai răspândite cărţi din lume. Aniversarea vine cu două ediţii noi speciale

„Micul prinţ”, cartea lui Antoine de Saint-Exupery, se apropie de împlinirea a 75 de ani. Este una din cele mai răspândite cărţi din lume, din care s-au vândut 200 de milioane de exemplare. Două ediţii speciale vor apărea cu ocazia aniversării.

8769 afișări
Imaginea articolului 75 de ani de la una din cele mai răspândite cărţi din lume.  Aniversarea vine cu două ediţii noi speciale

75 de ani de la una din cele mai răspândite cărţi din lume. Aniversarea vine cu două ediţii noi speciale

Thomas Rivière, strănepotul scriitorului, a creat o ediţie dublă specială a capodoperei literare, care va fi publicată în următoarele zile.

Cele două ediţii, create în colaborare cu deţinătorii drepturilor de autor şi Gallimard Jeunesse, vor fi apoi puse în vânzare la începutul lunii octombrie.

Coperta volumului adresată publicului larg va fi semnată de Joann Sfar, desenator, ilustrator, regizor şi producător de film francez.

Ediţia specială, însă, limitată la doar 500 de exemplare, va fi vândută exclusiv în magazinul „Petit Prince” din Paris şi va fi ilustrată de artistul italian Gabriele Dell'Otto, renumit pentru lucrările sale pe coperţile benzilor desenate Marvel, scrie La Stampa.

Particularitatea, în comparaţie cu ediţiile anterioare, este că ediţiile speciale reunesc nu numai textul şi desenele originale, ci şi mărturiile a aproximativ 30 de autori şi artişti de renume din întreaga lume, care, prin cuvinte şi desene, îşi expun legătura personală cu personajul creat de Saint-Exupery.

Ambele volume conţin, printre altele, comentariile lui Hugo Pratt, Albert Uderzo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici