A murit actorul rus Oleg Iankovski

Oleg Iankovski, actor de teatru şi film foarte popular în Rusia şi cunoscut în străinătate pentru rolurile jucate în filmele celebrului regizor disident Andrei Tarkovski, a decedat miercuri, la vârsta de 65 de ani, din cauza unui cancer.

416 afișări
Imaginea articolului A murit actorul rus Oleg Iankovski

A murit actorul rus Oleg Iankovski

"Suferea de cancer şi se lupta cu această boală de mai bine de şase luni", a declarat Iulia Kossareva, purtătoarea de cuvânt a teatrului Lenkom din Moscova, pe scena căruia actorul a jucat începând din 1973.

Mihail Gorbaciov, fostul preşedinte sovietic, s-a declarat "şocat" la auzul veştii despre decesul actorului, cu care era în bune relaţii de prietenie. "Îl consideram un mare actor şi o personalitate pentru care aveam un mare respect", a declarat Gorbaciov pentru agenţia rusă Interfax.

Posturile de televiziune din Rusia i-au adus un omagiu acestui mare artist al cinematografiei sovietice, despre care s-a scris că era "singurul actor căruia nu trebuia să îi spui cum să poarte o haină".

În străinătate, Oleg Iankovski a devenit cunoscut graţie rolurilor sale din filmele "Nostalgia" (1983) şi "Oglinda" (1975), ale lui Andrei Tarkovski.

De asemenea, el a apărut în filmul "Patul lui Procust", adaptare a romanului lui Camil Petrescu, în regia lui Mesina Viorica şi Prodan Sergiu, alături de actori precum Răzvan Vasilescu şi Gheorghe Dinică.

Oleg Iankovski va fi înmormântat vineri, în celebrul cimitir Novodevitchi, unde se mai află mormintele scriitorilor Anton Cehov, Nicolai Gogol şi Mihail Bulgakov, dar şi ale compozitorilor Dimitri Şostakovici şi Serghei Prokofiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici