Video A murit Colea Răutu

Actorul de teatru şi film Colea Răutu a decedat, marţi, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde era internat de mai bine de o săptămână, acesta suferind de ciroză.

443 afișări

Managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), Gheorghe Iana, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul Colea Răutu, care era internat în unitatea sanitară de zece zile, suferind de ciroză, a decedat marţi, în jurul orei 18.00.

Iană a precizat că actorul Colea Răutu avea o suferinţă hepatică mai veche, starea acestuia agravându-se în ultimele săptămâni.

Colea Răutu s-a născut la 28 noiembrie 1912, în localitatea Bălţi, din Basarabia. A urmat Conservatorul de Artă Dramatică din Bucureşti, apoi o îndelungată activitate teatrală, fiind actor la diferite teatre, printre care Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", Teatrul de Operetă, Teatrul de Stat dinPiteşti, Teatrul Giuleşti, TNB, Teatrul "C. Nottara".

Printre distincţiile primite se află titlul "Artist Emerit", Premiul de Stat, Premiul de la Karlovy-Vary, Premiul Festivalului de la Moscova.

De asemenea, a jucat în numroase filme, precum: "Desfăşurarea" (1954), "Bijuterii de familie" (1957), "Setea" (1960), "Castelanii" (1964), "Fantomele se grăbesc" (1966), "Răzbunarea haiducilor" (1968) - Ibrahim, "Mihai Viteazul" (1970) - Murad III, "Haiducii lui Şaptecai" (1971) - Mamulos, "Nemuritorii" (1974) - Iusuf Paşa, "Ştefan cel Mare - Vaslui 1475" (1975) - Soliman Paşa, "Toate pânzele sus!" (1976) - Spânu, "Ultima noapte de dragoste" (1979), "Cel mai iubit dintre pământeni" (1993).

A fost membru UCIN şi UNITER.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici