A murit Myles Goodwyn, solistul, chitaristul şi principalul compozitor al lui April Wine

Myles Goodwyn, solistul trupei canadiene de rock clasic April Wine, a murit la vârsta de 75 de ani. Trupa a avut o serie de hituri în SUA şi Canada în anii '70 şi '80, printre care şi balada "Just Between You and Me".

186 afișări
Imaginea articolului A murit Myles Goodwyn, solistul, chitaristul şi principalul compozitor al lui April Wine

Sursa foto: twitter.com/MylesGoodwyn

Myles Goodwyn, care a fost liderul popularei trupe canadiene de rock clasic April Wine de la înfiinţarea acesteia în 1969 până la începutul acestui an, a murit la vârsta de 75 de ani. Decesul său a fost anunţat de către agentul său publicitar, care nu a precizat cauza, dar a lăudat vocea "distinctă şi imediat identificabilă" a lui Goodwyn, notează The Guardian.

Goodwyn a format trupa în Nova Scotia, după ce, în copilărie, alături de cei doi fraţi ai săi, a suferit moartea mamei sale din cauza unui cancer la creier. "Patru bărbaţi care trăiau sub acelaşi acoperiş, dar nu au existat niciodată îmbrăţişări, niciodată comunicare", a spus mai târziu despre viaţa sa de acasă. "Eram patru suflete pierdute care hoinăreau prin acea gospodărie. Aşa că m-am apucat de muzică. Muzica a fost cea care m-a salvat".

April Wine a inclus trei membri ai unei alte familii: fraţii David şi Ritchie Henman şi vărul lor Jim. Aceştia s-au mutat la Montreal şi şi-au lansat albumul de debut în 1971. Următorul album, On Record, a fost propulsat de hit-ul american You Could Have Been a Lady (un cover al originalului Hot Chocolate), iar trupa a obţinut angajamente la concertele unor formaţii variate precum Ike şi Tina Turner, Badfinger şi Stevie Wonder.

Familia Henman a plecat şi a fost înlocuită de diverşi alţi muzicieni de-a lungul anilor, Goodwyn rămânând principalul pilon al trupei.

Goodwyn a publicat, de asemenea, două cărţi: un volum de memorii, Just Between You and Me, şi romanul Elvis and Tiger. La începutul acestui an a fost inclus în Canadian Songwriters Hall of Fame.

În urma lui rămân soţia Kim Goodwyn şi cei doi copii ai lor, plus un alt copil dintr-o căsătorie anterioară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici