A murit scriitorul, poetul şi starul din Peaky Blinders Benjamin Zephaniah

Benjamin Zephaniah, poetul şi scriitorul britanic, a murit, joi, la vârsta de 65 de ani, potrivit Sky News.

921 afișări
Imaginea articolului A murit scriitorul, poetul şi starul din Peaky Blinders Benjamin Zephaniah

Sursa foto: twitter.com/BZephaniah

Actorul, cunoscut pentru rolul în Peaky Blinders unde îl juca pe Jeremiah Jesus, a fost diagnosticat cu o tumoare pe creier în urmă cu opt săptămâni.

O postare pe pagina sa de Instagram îl descrie ca fiind un „adevărat pionier şi inovator” care „a oferit lumii atât de multe”.

În postare a fost precizat faptul că „soţia lui Benjamin a fost alături de el în tot acest timp şi a fost cu el când a murit”.

Au fost publicate 14 colecţii de poezii ale sale, precum şi cinci romane.

„Benjamin ne lasă o moştenire încântătoare şi fantastică”, a transmis familia sa.

Născut şi crescut în zona Handsworth din Birmingham, el a suferit de dislexie şi a părăsit şcoala la vârsta de 13 ani, neputând să citească sau să scrie.

Cu toate acestea, i s-a dat o maşină de scris manuală veche şi a început să interpreteze poezii pe „sistemele de sunet din Birmingham”.

Zephaniah a fost nominalizat pentru autobiografia anului la National Book Awards pentru The Life And Rhymes Of Benjamin Zephaniah.

De asemenea, a fost nominalizat pentru Costa Book Award în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici