Academia Română a desfiinţat comisia care urma să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa lui Mang

Academia Română a renunţat la analiza articolelor asupra cărora planează suspiciunea de plagiat, în cazul fostului ministru al educaţiei Ioan Mang.

1178 afișări
Imaginea articolului Academia Română a desfiinţat comisia care urma să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa lui Mang

Academia Română a desfiinţat comisia care urma să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa lui Mang (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele Academiei Ionel Haiduc a declarat pentru HotNews.ro că "nu se mai întâmplă nimic pentru că domnia sa şi-a dat demisia şi atunci nu se mai include în genul de activităţi care ar privi Academia Romana".

"Academia, în cazul de faţă, ar fi participat fiind vorba de un ministru. Dar domnul Mang a devenit un profesor al unei universităţi, sunt mulţi profesori în ţara asta, există un Consiliu National de Etică şi e de competenţa lor", a afirmat preşedintele Academiei Române.

"Noi nu suntem poliţie de etica ştiinţifică şi chiar dacă este un profesor universitar, sunt mulţi profesori care probabil ar fi susceptibili de asemenea analize. Dar nu mai e de competenţa noastră", a adăugat academicianul.

Decizia Academiei vine la aproape o săptămână zile dupa ce a primit sesizarea oficială din partea premierului Victor Ponta.

Premierul a anunţat săptămâna trecută că a cerut Academiei Române ca un grup de specialişti să verifice acuzaţiile de plagiat formulate de opoziţie la adresa ministrului Educaţiei şi a precizat că, dacă aceste acuzaţii vor fi confirmate, Ioan Mang va trebui să demisioneze.

Ionel Haiduc declara vineri pentru MEDIAFAX că Academia Română poate constitui un grup care să analizeze acuzaţiile de plagiat aduse ministrului Educaţiei, dacă vor fi puse la dispoziţia instituţiei documentele relevante în acest caz.

"Credem că putem încerca să constituim un mic comitet, grup, care să analizeze acuzaţiile, documentele şi să facem apoi o sugestie primului-ministru", a spus Ionel Haiduc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici