Actriţa Angela Lansbury a încetat din viaţă la 96 de ani

Dame Angela Lansbury, care a fost aclamată la nivel internaţional ca vedetă a serialului american de televiziune "Verdict, crimă", a murit la vârsta de 96 de ani, anunţă BBC.

2638 afișări
Imaginea articolului Actriţa Angela Lansbury a încetat din viaţă la 96 de ani

Sursa foto: Twitter

Triplu nominalizată la Oscar, actriţa a avut o carieră de opt decenii, în film, teatru şi televiziune.

Născută în 1925, a fost una dintre ultimele vedete supravieţuitoare ale Epocii de Aur a cinematografiei de la Hollywood.

Dame Angela Lansbury a murit în somn, cu doar cinci zile înainte de a împlini 97 de ani, a anunţat familia ei într-un comunicat.

"Copiii lui Dame Angela Lansbury sunt trişti să anunţe că mama lor a murit liniştită în somn, acasă, în Los Angeles", a precizat familia.

Născută la Londra, Dame Angela s-a mutat ulterior la New York şi a urmat cursurile Şcolii de Artă Dramatică Feagin.

A fost remarcată de un director de la Hollywood la o petrecere în 1942 şi a primit primul ei rol de menajeră în filmul Gaslight din 1944.

Cariera ei ulterioară a dus-o de pe Broadway la Hollywood, cu succese pe marele şi micul ecran.

Rolul Jessicăi Fletcher din „Verdict, crimă” i-a adus faima internaţională şi a făcut-o foarte bogată. Ea a preluat rolul în 1984 şi a continuat timp de 12 ani şi nouă sezoane.

Serialul a făcut-o una dintre cele mai bogate femei din SUA la acea vreme, cu o avere estimată la 100 de milioane de dolari.

A obţinut nominalizări la premiile Oscar pentru rolul menajerei din „Gaslight” şi pentru rolul lui Sibyl din „The Picture of Dorian Gray” în 1945, precum şi pentru rolul mamei manipulatoare a lui Laurence Harvey din „The Manchurian Candidate” în 1962.

De asemenea, a primit un Oscar onorific pentru întreaga carieră, la vârsta de 88 de ani, în 2013.

Premiul a urmat unui premiu pentru întreaga carieră acordat de Bafta în 2002, precum şi unei stele pe Hollywood Walk of Fame.

După ce s-a mutat pe Broadway în anii 1960, a câştigat mai multe premii Tony, inclusiv pentru interpretarea lui Nellie Lovett în „Sweeney Todd” în 1970.

A fost numită Dame în 2014 pentru serviciile aduse dramaturgiei, activităţii caritabile şi filantropiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici