Actriţa Raluca Zamfirescu a încetat din viaţă

Actriţa Raluca Zamfirescu a încetat din viaţă, duminică dimineaţa, la vârsta de 84 de ani, informează Teatrul Naţional Bucureşti.

1194 afișări
Imaginea articolului Actriţa Raluca Zamfirescu a încetat din viaţă

Actriţa Raluca Zamfirescu a încetat din viaţă (Imagine: www.tnb.ro)

Actriţa Raluca Zamfirescu a decedat după o lungă suferinţă, în urma unui cancer.

Trupul neînsufleţit al actriţei va fi depus marţi, între orele 10.00 şi 13.00, în foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti. Înmormântarea va avea loc marţi la Cimitirul "Sfânta Vineri" din Capitală.

Fiica scriitorului George Mihail Zamfirescu, Raluca Zamfirescu s-a născut în 1924. A absolvit Conservatorul de Artă Teatrală şi Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti.

Printre piesele de teatru în care a jucat se numără "Aşteptând la Arlechin" de Noel Coward, "Trei surori" de A.P.Cehov, "O batistă în Dunăre" de D.R. Popescu, "Gaiţele" de Al. Kiriţescu, "Conul Leonida faţă cu reacţiunea" de I.L.Caragiale, "Domnişoara Nastasia" şi "Idolul şi Ion Anapoda" de G.M. Zamfirescu.

Totodată, la Teatrul Naţional Bucureşti, a jucat în "Complexul România" de Mihaela Michailov, regia Alexandra Badea, "Aşteptând la Arlechin" de Noel Coward, regia Ion Cojar, "Tărâmul celălalt" de Duşan Kovacevic, regia Horea Popescu, "Trei surori" de A.P. Cehov, regia Yuri Krasovski, "O batistă în Dunăre" de Dumitru Radu Popescu, regia Ion Cojar, "Căruţa cu paiaţe" de Mircea Ştefănescu, regia Mihai Berechet, "Trei pe o bancă" de Aldo Nicolai, regia Lia Niculescu, şi "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu, regia Horea Popescu.

De asemenea, Raluca Zamfirescu a fost actriţă a Teatrului "Maria Filotti" din Brăila între 1945 şi 1947 şi a Teatrului Muncă şi Lumină "Victor Ion Popa", în perioada 1943 - 1945.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici