Actriţa Roxana Lupu a încântat Roma în rolul Reginei Maria

  • Un film artistic despre Regina Maria a fost prezentat vineri în grădina parcului Villa Borghese din centrul Romei
  • Regizorul Alex Sweet Cahill a vorbit despre rolul pe care femeile puternice l-au avut în societatea românească
  • Filmul a fost difuzat în parcul care a aparţinut nepotului Papei Paul al V-lea, Scipione Caffarelli Borghese
  • Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Italia în colaborare cu Accademia di Romania şi Asociaţia ProEvent
671 afișări

Primul film artistic despre Regina Maria, regina României, a fost difuzat la Roma. Pelicula, regizată de Alex Sweet Cahill şi produs de Gabi Antal, a adunat două sute de români şi italieni în grădina Casei Cinematografice.

Pentru românii din Roma asta a fost prima ocazie de a petrece timp împreună de la începutul pandemiei. Pentru că locurile au fost limitate de restricţiile anti-coronavirus, mulţi spectatori şi-au adus scaune de acasă ori s-au aşezat direct pe iarbă.

Regizorul Alex Sweet Cahill a mărturisit că ar fi nevoie de opt episoade ca să povestească viaţa Reginei Maria. Tot el îţi spune că flmul s-a concentrat pe Conferinţa de Pace de la Paris din 1919. 

„Ceea ce îi emoţionează pe români este harta României de la finalul filmului care devine o singură ţară şi încoronarea Reginei Maria în 1922”, crede regizorul Alex Sweet Cahil.

„Am vizitat România acum doi ani, am fost la Alba Iulia si faptul că am revăzut locurile m-a emoţionat mult”, povesteşte Ferdinando Perrone, unul dintre spectatori.

„Când a spus Babasabia ... Să ştiţi că azi am venit cu Actul Unirii, înrămat. Regina Maria a avut rolul cel mai important la Unirea şi a Basarabiei cu România şi pentru noi Regina Maria rămâne regina care a creat România Mare”, spune, zâmbind, Tatiana Ciobanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici